Steden & Dorpen

Ontdek de prachtige dorpjes en steden in de kop van Noord-Holland. Welke je zeker niet mag missen? Callantsoog, Alkmaar en Schagen! Hieronder vertellen we je meer.

Callantsoog: oudste en fraaiste badplaats

Met de beste ijssalon van Nederland 2021 aan het dorpsplein heeft een mens niet veel meer nodig. Al zijn er toch heel veel leuke winkels en uitstekende restaurants die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

 

Een gezellig dorpje met een klein, maar leuk centrum, gelegen direct aan de kust. Het strand van Callantsoog is prachtig lang, breed, schoon en veilig. Een echte aanrader op nog geen 3 km van Zeezand Recreatie. 

Alkmaar: de kaasstad

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De eeuwenoude traditie trok vorig jaar een record bezoekersaantal van bijna 144.000. De prachtige oude binnenstad van Alkmaar kent maar liefst 399 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten. Het is zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan Alkmaar te brengen. Alkmaar ligt ongeveer 25 km ten zuiden van Zeezand Recreatie. 

Marktstad Schagen

Een prachtig stadje met een rijke historie: Marktstad Schagen. Met uitstek op donderdag wanneer in de zomermaanden de West Friese Folklore haar optocht organiseert. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan slot Schagen. Schagen ligt op slechts 10 minuutjes rijden of 30 minuutjes fietsen van ons park. 

Kolhorn, het oude vissersdorp

Rondom zie je akkers. Echter dit was niet altijd het geval. Vroeger lag Kolhorn aan zee, zelfs een heus vissersdorp. De mooie historie is vaak bewaard gebleven daar onder de dijk. Maak je bezoek af door een luxe diner aan Restaurant het Anker.