Rustige stranden in Noord-Holland

In de kop van Noord-Holland geniet je van héél veel rust en ruimte op de stranden. Een grote trekpleister in de omgeving van het vakantiepark is uiteraard het prachtige Noordzeestrand van Callantsoog! Een uitgestrekt zandstrand, kilometers lang en gemiddeld 100 meter breed. Ruimte genoeg dus om te recreëren en te ontspannen.

De mooiste stranden

De mooiste badplaatsen vind je bij ons om de hoek. Callantsoog heeft een prachtig groot uitgestrekt strand, die kilometers doorloopt en waar het gemiddeld 100 meter breed is. In de zomermaanden zijn hier veel badgasten te vinden. Al jaren wappert hier de Blauwe Vlag, een erkenning van de Europese Unie voor een schoon en veilig strand. Op zoek naar een hapje of een drankje? Met de vijf strandpaviljoens is er voldoende keus!

Ook voor de naturisten is er ruimte, iets ten zuiden van de strandopgang Kiefteglop ligt het eerste officiële naaktstrand van Nederland.

Palendorp Petten

Zowel Petten als Callantsoog hebben een rijke historie. Ze zijn beide als eiland begonnen en ook beide zijn ze eens opgeslokt door de zee. Bij Callantsoog is ter herinnering de kerkklok bewaard gebleven.

In Petten is het dorp meer landinwaards herbouwd. Op de plek waar ooit het dorp heeft gestaan is enkele jaren geleden het Palendorp gerealiseerd. Met de hoge palen voor de oude kerk en daaromheen lagere palen die staan voor 5 huizen. Niet alleen indrukwekkend om te zijn zo aan de waterlijn, maar ook zeker heel erg fotogeniek!