Diverse attracties en musea

In de omgeving van ons park hoef je je écht niet te vervelen. Voor jong en oud zijn er volop activiteiten en bezienswaardigheden. 

Landgoed Hoenderdaell: dierenpark in de natuur

De plek waar onder andere afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s een tweede kans krijgen. In een prachtig uitgestrekt natuurgebied ligt Dierenpark Hoenderdaell gelegen. De bezoekers maken kennis met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Van Blanckendael Park

Gelegen in Tuitjenhorn bevindt zich het Van Blanckendaell Park. Het is een klein dierenpark en telt ongeveer zeventig diersoorten. Naast de dieren kunnen kinderen zich hier ook vermaken in een grote speeltuin met draaimolens, parktreintjes, in het Hollands boerenmuseum en kunnen vervolgens de maagjes worden gevuld in het restaurant.

Rijksmonument Molen de Hoop

Korenmolen ‘De Hoop’ is voor iedereen toegankelijk. In tijden van nood kan de molen de gemeenten Schagen en Den Helder volledig voorzien van broodmeel. De molen is een rijksmonument en heeft hoofdzakelijk een museale uitstraling. Ook een zeer geschikte plaats voor het maken van trouwfoto’s!

Tulpenland voor jong en oud

Midden tussen de tulpenvelden ligt een paradijs gelegen; Land van Fluwel. Tijdens een audiotour maken jong en oud kennis met het b(l)oeiende verhaal van deze prachtige bloem in de Dutch Tulip Experience. De tulp heeft een lange reis afgelegd. Het begon in de wildernis, vervolgde haar avontuur in Turkije, in de Goude Eeuw ontstond de tulpengekte, en vandaag de dag is de tulp hét icoon van Nederland.

Wildrijk: een plek met geschiedenis

Ooit is het WIldrijk aangelegd als buitenplaats. Hier hadden welgestelde Amsterdamse kooplieden hun eigen bosrijke buitenplaats. Later, tijdens het graven van het Noordhollandsch Kanaal, werd veel bos gekapt door kamperende arbeiders. Enkele stukjes bos bleven gespaard. Zo ook het Wildrijk. In 1940 werd het door aankoop veiliggesteld. Een prachtig en bijzonder bos voor een mooie wandeling.

Indoor speelparadijs Monkeytown

Weer of geen weer het indoor speelparadijs in Schagen is het perfecte uitje. Ideaal voor de kleintjes, en geef toe, zelf zou je stiekem ook wel mee willen spelen. Bij Monkey Town vind je alles wat je nodig hebt, spanning en beleving onder een dak.