Attracties en musea

Breng eens een bezoek aan 1 van de dierenparken in de buurt. Een belevenis voor jong en oud.

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren – waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

Molen de hoop

Molen de hoop

Bezoek
Een ieder is welkom op de molen. De molen is geheel maalvaardig en zou in tijden van nood de gemeentes Schagen en Den Helder van het nodige broodmeel kunnen voorzien.
De molen is een Rijksmonument en zal hoofdzakelijk een museala uitstraling hebben. De molen is fotogeniek en zeer geschikt voor trouwfoto's.

Wat is er te bezichtigen
De molen is 3 mei 2011 op zijn huidige plek geplaatst. Na 2 jaar restauratie is de molen in zijn oorspronkelijke staat op 3 mei 2013 heropend.
Op de stelling of maalzolder ligt een koppel maalstenen aangedreven door windkracht. In de molen is ook de overgang van windenergie naar mechanische aandrijving te zien. Op de begane grond bevindt zich een koppel maalstenen aangedreven door een ruim 80 jaar oude 1 cilinder dieselmotor van Ruston Hornsby.

Bekijk ook eens het ABC van de molen om te zien wat er om en in de molen te zien is.

Van Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park

Het Van Blanckendaell Park, gelegen in Tuitjenhorn, Noord-Holland is een klein dierenpark met ongeveer zeventig diersoorten. In het Van Blanckendaell Park zijn naast dieren ook een grote speeltuin met draaimolen en parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant te vinden.

Tulpenland

Tulpenland

Land van Fluwel is een paradijs gelegen tussen de bekende Nederlandse tulpenvelden. Lopend door het sfeervolle bos maken jong en oud – met een audiotour – kennis met het b(l)oeiende verhaal van deze prachtige bloem in de Dutch Tulip Experience. Vanaf de oorsprong in de wildernis, haar avontuur in de Turkije en de tulpengekte in de Gouden Eeuw tot hoe de tulp is uitgegroeid tot het icoon van Nederland.

Omgeving overzicht